Ben dahil biz bu desteği almalıyız

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 18.05.2024 10:34
YAZI
A
 Ben dahil biz bu desteği almalıyız

Çok şükür dün bizleri güzel insanlar ziyaret ettiler. Onlardan aldığımız güzel bilgiler ile bu satırları yazarken çok mutlu idik. Mesela Meram Halk Eğitim Baş Müdür YardımcısıKasım Yazıcı abimiz bir davetiye getirdi. Davetiye çok ilginçti. Davetiyenin altında çok sevdiğim, saydığım büyüğümüz Meram Kaymakamı Sayın İrfan Kenanoğlu Bey’in imzası vardı. Ama davetiyenin içeriği çok hoşuma gitti. Meram Kaymakamlığı ile Meram Halk Eğitim Müdürlüğü, Konya’da bir ilke imza atmışlar ve Konya’da babaları eğitiyorlarmış. Yani bizler gibi baba olanlara ne eğitimler ne eğitimler veriyorlarmış. Bizim Kasım Hoca’yı dinledikçe bu kursa ben de gitmeliyim diyordum. Peki bu kurslardan bizim bile yani gazetecilerin bile niye haberi yoktu?

Olay çok basitti ve benim böyle bir soru sormam kadar abes bir şey olabilir miydi ki?

Buralar devletin kurumları. Öyle şaşalı reklam peşinde isim ve resim olayında değillerdi ki.

Neyse sonuçta bu kursun her baba için çok yararlı olduğunu anladım. Bunu düşünenlerden, uygulayanlardan ve kursa gidenlerden Allah razı olsun. 

AHMET KOÇ’TAN BAŞKAN

ALTAY’A TEŞEKKÜR

Ahmet Koç isimli okurumuzun elektronik postasını sizlerle paylaşıyoruz. Çünkü biz de iyi niyetli ve duyarlı vatandaşlarımız gibi sadece eleştirmeyen, yeri geldiği zaman güzele güzel diyerek teşekkür etmesini bilenlerdeniz. Bakın Ahmet Bey bize neyi nasıl hatırlatıyordu: “Sizin Memleket Gazetesinde köşenizde dile getirdiğiniz Tıp Fakültesine giderken ışıklardan Hocacihan’a dönen ve bir ucu Sille yolu Erenköy kavşağına çıkılamayan yolu ben de o tarihte gazetede ki yazınızda okuyup Selçuklu Belediye Başkanına mesaj yazdım. Ben de bu cadde üzerinde ikamet ediyorum. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Bey bir gün sonra beni telefonla aradı ben de sizin yazınızı Sayın Başkanımıza söyledim yazınızı okuduğunu 2012 bütçesine ödenek koydurup bu yolu açacağını ifade etmişti. Uğur Bey bu yolumuz açıldı. Belediye Başkanımıza köşenizden teşekkür ederseniz memnun olurum”…

Evet bu yolun açıldığını ben de biliyorum. Zaman zaman bu yolu kullanıyorum. Ama elbette yazdığımız gibi teşekkür etmek de borcumuz.

MERAM BELEDİYESİ

VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

Yaklaşık 2 ay önce soğuklar tam bastırmadan önce Meram Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Şaban DişçiBey ile buradan iki dost bizi öylesine ziyarete gelmişlerdi. Bu ziyaret sadece bizim zaman zaman dile getirdiğimiz iyi ya da kötü gibi görünen sıkıntılı konularla ilgili bilgi alış verişi idi. Bu sohbette belediye yetkilileri yakın bir sürede bayat ekmeklerin toplanmaması için çöp kutularının yanlarına özel bayat ekmek toplama kutularının konulacağı bir projeden söz etmişlerdi. 

Başbakan Erdoğan’ın beyaz ekmek ile birlikte ekmek israfına ait cümleleri beyaz ekmeğin gölgesinde kaldı ve sanki güme gitti.

Ama Meram Belediyesi ekmek israfının önüne geçmek ve özellikle de karda kışta kuru ekmeği bile bulamayan hayvanlarımız için böylesine güzel ve şirin bir projeyi artık resmen uygulamaya geçmiş durumda. Bu vesile ile bizde tüm Belediye yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür ederiz.  

NENE HATUN PARKI,

İMAMOĞLU CAMİİNİN

TUVALETİ YİNE KİLİTLENMİŞ

Nene Hatun Parkından istifade eden vatandaşlardan dün yine şikayet geldi. Yaz aylarında aynı konuyu yine yazmıştık. Sabah daha gün doğmadan parkta spor yapmaya başlayanlar, camiden çıkan esnaf ihtiyaç hasıl olduğu zaman caminin tuvaletini kullanamıyordu. Yazdık ve çözüm bulunmuştu. Hatta paralı görevli bir anahtarı da burada spor yaptıran devletin öğretmenine vermişti. Şimdi ne oldu ise olmuş ve anahtarın göbeği değiştirilmiş.

Yani camiden çıkan kanser tedavisi görmekte olan abimiz ihtiyacını nerede giderecek?

Aman beyler ne olur bu kadar basit konular için hiç değilse günaha girmeyelim.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanı öldürmeyen şey onu güçlü kılar.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Toplu taşıma araçlarına binerken birbirimizle kavga etmediğimiz zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları