Rektör Hakkı Hoca, Mehmet Baykan...

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 19.05.2024 20:10
YAZI
A
 Rektör Hakkı Hoca, Mehmet Baykan,

Süleyman Işıkçeviren, Ali Selvi ….

Dün ilk oruç idi. Sahuru balkonda yaptıktan sonra gün ağarıncaya kadar da balkonda idim. Sabah namazı öncesi Meram’da havadaki durgunluktan tutun da, insanlardaki sessizliğe kadar atmosferde tarifsiz bir tatlı dinginlik vardı.

O ortam “anlatılmaz ancak yaşanılır” cinsindendi.

Ve Ramazan’ın ilk günü şehrin uyanması ile de sabah saatlerinde de bir sakinlik vardı.

Yollar boş denilecek kadar tenha idi.

Bizim gazetede boş sayılırdı.

Sabah saatlerinde 4 katlı gazete binamızda 4 kişiydik.

Gün ağarıncaya kadar nerede hiç uyamadığımız için “geceden kalan atladığımız bir gelişme var mı?”diyeceğimiz bir şeyde yoktu.

O zaman bu sessizlikte şehir uyurken biz de erkenden yazımızı yazalım istedik.

İşte dünden kalan güzel hatıralar ile ilk gün kimseyi üzmeyelim istedik. 

REKTÖR HAKKI GÖKBEL HOCA

MUTLULUKTAN UÇUYORDU

Selçuk Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel hoca bir süredir yurt dışında idi. Makamına gelir gelmez bizde kendisini ziyarete gitmiştik. Hakkı hoca selam sabahın ardından hemen elinde ki kağıdı göstererek gururla “Bundan haberiniz var mı? Bakın Türkiye’nin En Yenilikçi ve Girişimci 50 Üniversitesi açıklandı. Selçuk Üniversitesi olarak beş sıra birden yükseldik. Bizim önümüzdeki ilk 10’da ise sadece İstanbul, Ankara ve İzmir var. Selçuk Üniversitesi Anadolu’daki ilk üniversite. Ayrıca devlet üniversiteleri kategorisinde Selçuk Üniversitesi 6’ncı sırada” diyordu.

Bu mutluluk öyle sıradan bir mutluluk değildi ki. Üniversitede akademik kariyer iğne ile kuyu kazmak gibi bir şeydir. Ve gelinen noktada Hakkı Hoca yine bu gurur veren mutluluğu kendine has tebessümü ile bizimle paylaşıyordu.

Bu arada KOP Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu Hoca da bu başarıyı sanal atmosferde ilk paylaşan isimler arasında yer alıyordu. 

AMERİKA DÖNÜŞÜ ALİ SELVİ BEY

DAHA DA ÜMİT VAR GÖRÜNÜYORDU

Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan Bey, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi ve bazı yöneticilerimiz yakın zamanda Amerika’ya yaptıkları inceleme gezisinden yeni dönmüşlerdi. İşte Ali abimiz de bizeAmerika’da yediklerini içtiklerini değil ama gördüklerini anlatırken mutluluktan adeta yerinde duramıyordu. Çünkü orada ileri seviyedeki teknolojiden şehrimizde faydalanma notlarını, orada son derece stratejik noktalardaki Türk çalışanlarla yapılan görüşmeler Ali abimizi fazlası ile ümitlendirmişti. Zaten önümüzdeki günlerde Sayın Valimizin de başkanlığında bu konuda kamuoyuna daha detaylı bir açıklama yapılacağını da bu vesile ile öğreniyorduk.   

MEHMET BAYKAN’IN HAKLI GURURU

Türkiye’nin Akdeniz Oyunları’ndan aklının akı ile çıkma başarısında ekranlara yansımayan gazete manşetlerine taşınmayan gizli bir kahraman vardı. O da hemşerimiz Spor Genel Müdürü Mehmet Baykanidi.

Başta tesisler olmak üzere önce oyunların eksiksiz olarak start alması, ardından da oyunların zafer ile noktalanması için adeta Mersin’de yatan Sayın Genel Müdür son olarak Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni de takip ettikten sonra şehrimize dönmüş ve hiç olmazsa mübarek ayın ilk günlerinde manevi atmosferi ailecek yakalamanın hassını çıkartıyordu.

SÜLEYMAN IŞIKÇEVİREN’İN ANA SEVGİSİ

Bugün izninizle şehrin hep güzel insanlarından söz ederek başladığımız yazımıza yine güzel insanlarla devam etmek istiyorum.

Ramazan öncesi final pilavlarının birinde başarılı sanayici, spor dostu, gönül insanı Süleyman Işıkçeviren abimiz ile karşılaşmıştık. Tatlı sohbetin nefis pilavın ardından salondan çıktıktan sonraSüleyman abimizin yan salonda bulunan annesini almasını, otomobiline bindirmesini, ona şefkatle davranmasını ve birlikte gidişlerini uzaktan izledim. Bir evladın yaşlı annesine bu sıcak davranışını gördükten sonra Süleyman abimizi bir kat daha sevdim.     

HAKAN FAYDASIÇOK’UN

BABALIK SEVİNCİ

Şehrin başarılı ve genç iş adamlarından Hakan Faydasıçok bu günlerde üçüncü kez baba olmanın mutluluğunu yaşıyor. Bir kız bir erkek evladı sahibi olan aile, yenidünyaya gelen erkek evlat ile o tatlı heyecanı üçüncü kez yaşıyorlar. Biz de kendilerini kutluyor ve minik yavruya sağlıklı mutlu ve huzurlu bir ömür diliyoruz. 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Dua ağızdan değil, yürekten gelmelidir

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sahura kadar zar atmadığımız zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları