Şehir insanı bilinçleniyor

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 19.05.2024 01:47
YAZI
A
 Konya ve geleceğimiz ile ilgili herkes kendi karınca kadarınca bir şeyler yapabilmenin uğraşında.

Mesela biz pazartesi gecesi TV’de canlı yayında iken elimizde de telefon çaktırmadan milleti takip etmeye çalışıyorduk. Bir ara MEHİR Vakfı Başkanı Sayın Mustafa Özdemirabimiz yine topu santraya doğru yuvarlayıveriyordu; “2014 yılı ikinci yarısı ile 2023 yılları arasında Konyamız altın çağını yaşayacak. Biraz daha sabır…”

Topa ilk olarak akıllı, zeki, şehrin pek çok konusunda perde arkasında iyi bir izleyici olarak duran İbrahim Dıvarcı abimiz girer ve “İstikbalde imamlardan birisi de olacak mı?” diye sorar.

Bundan sonrası karşılıklı cümlelerle çok ince mesajlarla geçer.

Biz sabahleyin güne bu kez yine dostların ikazı ile bu kez ince değil, oldukça net mesajlarla başlıyorduk.

AFYON’DAN GELEN SAĞLIKLI

VE DE GÜZEL BİR HABER

Dün sabah bizi arayıp hal hatır soran dostlarımızdan birisi de dünün eğitimcisi, yöneticisi bugünün muhtarı bizim 40 yılık dostumuz Yaşar Barışık idi.

Yaşar Bey bu şehrin nadir çok farklı yeteneklere sahip gönül insanlarındandır. Mesela fanatik derecedeSillelidir.

Müthiş bir müzik yeteneği vardır. Son olarak TRT’nin Sille’de yaptığı özel çekimlerde görev almıştır. Eğitimci olması münasebeti ile okumaya ve de geçmişe çok bağlıdır. Tarihe hayrandır.

Neyse bu dostumuz bizi arayıp hal hatır sorduktan sonra başladı bize not aldırmaya;

“Biiiiir; 8 Haziran Cumartesi günü Karatay Lisesi mezunları toplanıyoruz. Sakın unutma…

İkiiiii; Afyon Sağlık İl Müdürü Doktor Necip Yemenici’yi tanır mısın?”

-Yok abi tanımıyorum.

-“Olmaz abi tanı. Bu çok iyi bir insandır. Çok da başarılı, aynı zamanda Silleli hani senin Şehri Sufi’nin Silüetleri kitabın var ya…

-“Evet abi.”

-“Necip Bey senin o kitabını gördü çok beğendi. Bende de bir tane vardı veremedim. Bana iki tane verir misin? Afyon’a göndereceğim.”

-“Yaşar hocam sana iki değil 20 tane vereyim. Bak Necip Bey haberin ile moral buldum. Şükürler olsun demek ki temiz, düzgün, çalışkan bir Konyalı daha iyi bir yerde. Abi sabah sabah moralim çok bozuktu. Vallahi neşem yerime geldi moralim şimdi düzeldi.”

…………..

PAZARIN ACISI İNŞALLAH

PERŞEMBE GECESİ ÇIKAR

Pazar gününden itibaren nerede sohbet ettik ise, iki konuşmadan birisi Buca maçı. Maç bitti kavga bitmedi. Eğer Buca gibi bir takıma elenirsek de esas tantana o zaman başlar diye korkuyorum.

İşte Pazartesi gecesini ÜNTV’de tamamladık.

Salı sabahı twitterda sade vatandaş rumuzlu dostumuz ile güne başladık. Bu Konyasporlu bu Konya için duyarlı insanımız sürekli yazıyordu. Onun sorularına ben de aklım erdikçe, elimden geldikçe cevap yazmaya çalışıyordum.

Ama sade vatandaşın “Buca süper lige Sayın Günay’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına. Konya’nın hakkını yiyerek İzmir Büyükşehir’i kazanmak. Hani kul hakkı?” deyince bizde de film kopuverdi.

İşte korktuğumuz ama bir türlü dillendiremediğimiz olay bu idi.

Aslında futbolda basketbolda kısaca kamuoyu önündeki takım oyunlarında öyle kolay kolay kimse kimseyi şampiyon yapamaz. O devirlerden çoktan bitti.

Ama sinek mide bulandırır mı?

Bulandırır tabii ki.

Sonuçtan sinek veya inek.

Pazar günü Konya’da oynanan film ister istemez insanın aklına bunları getiriyordu.

Şimdi yatalım kalkalım dua edelim. O yusyuvarlak topun adaleti filan olmaz ama yine de ilahi adalete inanalım ve perşembe gecesi turu geçen biz olalım.

Aksi takdirde bizim Konyalı yine kuzu gibi çoook meler.

MEDRESE MAHALLESİ

HAMAM SOKAK’IN

AYDINLATMA LAMBASI

Medrese Mahallesi Hamam Sokak sakinleri yine feryat ediyorlar. 1 nolu evin önündeki sokak lambası 6 ay önce yenilenmek için sökülmüş. Ama aradan geçen aylara rağmen giden lambadan hala tık yokmuş. Biz bizi arayan dostlara izah etmeye çalıştık. Malum MEDAŞ’ta yeni bir görev değişikliği oldu. Kurum ikiye bölündü. Kendinizi fazla üzmeyin… Bizde yetkililere bir iletelim dedik ve buradan sizlerle paylaşırken görevlilere de iletmiş olduk. Şimdi biz de Hamam Sokak sakinlerine vereceğimiz müjdeyi heyecanla bekliyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir gömlek derdine düşeceksin ama belki o gömlek kefen olacaktır sana.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Banka içindeki numaratörü öğrenmek için dakikalarca cihazı meşgul etmediğimiz zaman ADAM oluruz. 

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları