Bakalım Konya, Konyalı...

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 13:59
YAZI
A
 Bakalım Konya, Konyalı Metin-Perihan Duruk çiftine sahip çıkabilecek mi?

Yıllardır Konya’da olmasa da bir Konya sevdalısı doktorumuz var. Sayın Onur Çeçen.Onur kardeşimiz gerçekten iyi bir hekim olmanın ötesinde çok dolu ve yürekli bir insan. Onu tanıdım ve düşüncelerinden dolayı yüreğime bastım. Bizim kendisi ile görüşmelerimiz ancak sanal ortamda oluyor.

Biliyorum kendisinin sürekli nöbet ve sağlık ile ilgili çalışmaları genç yaşta insanı yıpratıyor. Ama böylesine bilinçli gençlerimiz çok çalışacaklar ki bizlerin gözü arkada kalmayacak.

Geçenlerde Onur Çeçen’in bize gönderdiği dosyalarla yeni bir Konyalı çifti tanıma şansımız oldu.

Konyalı Metin-Perihan Duruk çifti dahası böylesine akıllı ve bilinçli Konyalıların Konya dışında neler yaptıkları yönünde yeni bir şey daha öğreniyorduk.

Merak edenler daha farklı bilgi sahibi olabilir. Biz bugün bu güzel günde böyle güzel bir şeyi sadece sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Dahası şehri yöneten yöneticilerimize bir ışık olmak arzusundayız.

Tabii bu çiftin projeleri Konya Belediyeleri için geçerli.

Ama içimde tuhaf bir sıkıntı var. Çünkü bu çiftin siyasi görüşünü bilmiyorum. Eğer bizim belediyelerle kafa yapıları tutmuyorsa işleri çok zor.

Ya da siyasi kanattan bizim belediyelere çok güçlü bir ismin buralara ALO demesi gerekir.

Aksi takdirde ne iş yaparsanız yapın, ne kadar akıllı yürekli ve hünerli olursanız olun  siyaseten örtüşmüyor isek sizlere buralarda ekmek yok.

Neyse pazar pazar fazla derinlere dalmayalım ve burada frene basalım.   

Projenin genel adı:

“ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE SOKAK HAYVANLARI İÇİN KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ” …

Bu proje, sokak hayvanlarının beslenmesi, sağlığı ve nüfuslarının denetlenmesi ile bir toplumsal sorumluluk proje modeli.

Bizden bildirmesi. Şimdi bundan sonra yapılacak şey beklemek. Allah hepimize kolaylık versin. Özellikle de bu akıllı hemşerilerimize.

Çünkü projelerine şöyle bir göz attım. İstanbul başta olmak üzere pek çok Büyükşehir’de varlar. Ama ben hala endişeliyim. Çünkü burası Konya.

……………..

Hafta içerisinde Konya sporu ile ilgili endişelerimizi üstü kapalı şöyle bir geçmiştik yaa. Sağ olsunlarKonya Gücü Spor Kulübü’nün yöneticileri bu yazımıza şöyle bir yorum yapmışlar.

“Konya'da Spor yapmak ya da yaptırmanın çile dolu zorluğunu ne siz yazmaya yetebilirsiniz ne de bizler yaşamaya sevgili Uğur Abicim. Ne kadar doğru söylemişsiniz gerçekleri yazarsanız kaybedeceğiniz insanların çokluğunu...

Aslında bu memlekette susmak lazım ama bizler ne yazık ki susamadık ve kaybettik Abicim. Saygılarımla Allah yar ve yardımcınız olsun."

Bu satırlar bana bu kulübün Başkanı Sayın Ayşe Madenci Hanımefendi’nin sürekli olarak dile getirdiklerini hatırlattı.

Ahh bu millet bir dile gelse. Bakın o zaman Konya’da spor nelere gelir. Ama laf aramızda bu memlekette Ayşe Hanım gibi cesaretli erkek bulmak bile mesele. 

…………………

Kamil Sorgun Bey ise karayolları ile ilgili şikayetlere bir yenisini ekliyor ve;

“8 Ocak günü Ankara Konya arasındaki yolun Ankara bölümü tamamen tertemizken, yolun Konya sınırından itibaren buz ve karla kaplı olması neyle izah edilebilir?

Bu nedenle o gün Ankara tarafında birkaç küçük kazaya karşılık Konya tarafında bunun 5-10 katı kaza varmış.

Bu kazalardan birinde yaralanan bir vatandaşın söylediğine göre Karayollarının KONYA bölümü, Ankara bölümüne göre adeta kazalara davetiye çıkaracak bir halde imiş.

Yapacağı işi iyi yapmayan arkadaşlar AHİRETİ unutmayın.

AVEA BİLGİLENDİRDİ

Dün bir okurumuzdan gelen şikayet üzerine Avea’dan cevap geldi. İşte bu konu ile ilgili bölümde şöyle deniliyordu.

“Avea Müşteri Hizmetleri servisimiz ücretlendirilmekte olup, bu bilgi web sayfamızın yanı sıra müşterilerimize gönderdiğimiz faturalarda bulunan “Tarifenizin detaylarını biliyor musunuz?” bölümünde de yer almaktadır. Prosedür kapsamında “444” ile başlayan tüm aramaların yurt içi ücretlendirmesi; ilgili hat “Her yöne ya da sabit hat yönüne” tarifesine sahipse bu tarife üzerinden düşerek yapılır. İlgili hattın tarifesi “Her yöne ya da sabit hat yönüne” kullanım hakkı içermiyorsa tarife; sabit hat yönü dakika fiyatıyla ücretlendirilmektedir.”

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Erdemler zaaflardan daha tehlikelidir çünkü vicdan erdemleri sınırlandırmaz.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Böylesine soğuk havalarda dükkanların önüne su döküp buzlanmaya neden olmadığımız zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları