Mühendis gözü ile Konya-Eskişehir hattı

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 18.05.2024 14:33
YAZI
A
 Mühendis gözü ile Konya-Eskişehir hattı

Hafta içerisinde yaptığımız değerlendirmede en çok ilgi gören yazılarımızdan birisi dePorsuk Çayı ile Meram Çayını fotoğraflarla değerlendirmemiz olmuştu.

Siz değerli ve duyarlı okurlarımızın yapmış olduğu yorumların yanı sıra telefonla veya elektronik posta yolu ile yapmış oldukları değerlendirmeler inanın bizleri ziyadesi ile mutlu etti.

Mesela Belediye Başkanlarımızın kankası bir Sivil Toplum Kuruluşunun da başkanı olan abimiz telefonda“Uğur’cum Eskişehir’i bizim Hızlı trenin arkasına takıp getirsek olmaz mı?” diyordu.

İşte böylesine mizahi yaklaşımların yanı sıra Makine Yüksek Mühendisi Burhan Botsalı Bey’in üşenmeden görüşlerini yazması, dahası kendi objektifinden bazı fotoğraf karelerini bizlerle paylaşması çok hoşuma gitti.

Eeee ne de olsa şehirlerin ülkelerin gelişiminde mühendis gözü tartışılmaz önemlidir değil mi?                                                                                   

İşte bizde bugün Burhan Bey’in bizimle paylaştığı görüşlerin noktasına virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşıp büyüklerimize arz ediyoruz;

“Uğur bey,

Yazınızda belirtilen hususlar hakkında günü birlik YHT ile Eskişehir’e gitmiş birisi olarak bende bazı izlenimlerimi aktarmak istiyorum.

Öncelikle YHT’nin Konya bağlantısı için emeği geçenlere teşekkür etmek isterim. Gerçekten çok önemli bir yatırım. Ama bu yatırımdan ne kadar faydalanabiliyoruz?

Tanıtımdan başlayalım internetteki arama motorlarına “Eskişehir gezilecek yerler” yazdığınızda gelen bilgiler, haritalar fevkalade düzgün ve güncel.

Konya için maalesef bu geçerli değil.

eskisehir-1.jpg

Günübirlik Ankara ve Eskişehir’den gelecek konuklarımız için şehrimizin tanıtımını iyi yapmalıyız.

Cumartesi geceleri yapılan sema törenlerinin hafta sonu öğlen saatlerine alınması günü birlik ziyaretçilerin artışına sebep olacaktır.

Ayrıca Tur şirketleri ile de anlaşılarak Konya’mızın tarihi ve tabi güzelliklerini gezdirmek için günlük turlar düzenlenmelidir. Bu merkez için bir gün olacağı gibi, Hadim-Taşkent, Ereğli- Karapınar, Beyşehir, Akşehir ilçeleri için ayrı ayrı turlar organize edilebilir.

Gelelim Eskişehir’e,

Porsuk çayının tabi güzelliğinin haricinde altyapı olarak gelişme göstermemiş, Konya’nın oldukça gerisinde.

YHT şehir içi geçişleri hala hemzemin geçiş şeklinde buda YHT’yi şehir içinde oldukça yavaşlatıyor. Gezdiğim bölgelerde alt veya üst geçit hiç görmedim.

Odun Pazarı evleri restore edilmiş otantik bir gezi ve alışveriş alanı oluşturulmuş. Atlıhan el sanatları çarşısı da küçük olmasına karşı çok fonksiyonel bir yapıda. Kurşunlu medresesi etrafında cam işlemesi yapan sanatkarları çalışmaları esnasında gözlemlenecek alanlar oluşturulmuş.

eskisehir-2.jpg

Mevlana türbesinin arka kısmında yeniden yapılanan alanda acaba bir eski Konya mahallesi inşa edilip turizme açılamaz mı?

Küçük, şirin, otantik çarşıların bulunduğu el sanatları ustalarının çalışmalarının gözlemlendiği, sürekli sema ayinlerinin yapıldığı alanlar oluşturulamaz mı?

eskisehir-3.jpg

 

 

Meram çayının ıslah edilip minyatür bir Porsuğa dönüştürülmesi de hiç de zor olmasa gerek.

Allaha emanet olun. Saygılarımla.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Çok iyi tanımadığınız insanları sevmek tabii ki mümkündür.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sobanın küllerini çöp kutularının dışına dökmediğimiz zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları