Bizim gibi amelelerin kaderi hep fırça mı yemek?

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 17:53
YAZI
A
 Bizim gibi amelelerin kaderi hep fırça mı yemek?


35 yılın ardından bugün bu mesleği yapmamızın müsebbiplerinin başındadır Sayın Durmuş Alagöz.  Yani Durmuş abim benim ilk patronumdur. Allah için 80 öncesi Konya’da yerel basında muhabirliği öğrenmeye çalışırken çok arkamda durdu. Yaptığımız hatalara göğüs gerdi.

O günlerde para veremese de bize hayatı öğretiyordu!

Kader bu işte.

O günlerden bu günlere yanılmıyorsam bugün ki patronum da dahil 35 yılda

5 patronum oldu. Allah hepsinden razı olsun. Vefat eden Enver abimin ise mekanı cennet olsun.

Buraya kadar güzel değil mi?

Tabii bir de işin görünmeyen yüzü vardır.  Adı üstünde patrondur yaaa.

Patronlar asla sevdiklerini söylemezler. Kızdıklarını söylerler. Aferin demezler, genelde eleştirirler.

Kısaca biz amelelerin kaderidir bu.

İşte hafta başında gazetemize ziyarete gelen Durmuş abime daha sarılırken arka arkaya fırça yiyorduk.

Birincisi Durmuş abimiz karizma yapmış. Saç modelini değiştirmiş, son model gözlüklerden kullanmaya başlamış. Yani gençleşmiş. Tam bunu dedim “ 20 gün önce anjiyo oldum” demez mi?

Haberim olmamıştı. Mahcup oldum. Özür diledim, geçmiş olsun derken bir daha sarıldım. Tam havayı yumuşattığımı sanıyorduk ki, Durmuş abi o klasik patronluk ağzını açtı gözünü yumdu.

“Nerede o eski gazetecilik günlerimiz. Gördüklerimizi, duyduklarımızı yaşanılanları kimseden korkmadan yazardık. Bunlara en iyi sen şahitsin. Ama sen de yaşlandın artık. Bak şehre akil adamlar geldi. Ben de oradaydım. Sen yoktun. Ama oralarda olanları duymuşundur. Niye yazmıyorsun?” deyince biz yine hemen kıvırdık “Yok abi gelip gittiklerini biliyorum ama ne olduğunu bilmiyorum!”…

Durmuş abi “ne olduğunu ben anlatayım” deyince biz hemen atladık “Aman abi bana anlatma. Bana anlatsan da yazamam” deyiverdim.

Biliyorum bu konuda pek çok okurumuzdan eleştiri alıyorum. Peşin peşin tüm eleştirileri alıp kabul ediyorum. Ama itiraf ediyorum. “Ben de artık bunları yazacak güç kalmadı”…

Durmuş abi ile dün telefonla başka bir konu için görüşüyorduk.  Konu yine buralara geldi. Durmuş abi yine bizi vuracak yaaa. “Önceki gün yerel basını değil ama ulusal basını takip ettin mi?” Etmiştim ama anlamamış gibi davrandım. Konuştuğum insan Durmuş Alagöz idi.

İyi bir iş adamı değildi ama iyi bir politikacı idi. Çaktırmadan bize yaşanılanları gazetede çıkan kısmı ile tek tek anlattı. Yazamıyorum ama hiç değilse aktarayım.

…………………..

Aynı şeyi İç Anadolu Bölgesi “AKİL”lerinden Celalettin Can yapmış. “Kendim de Kürdüm” dediği konuşmasında “Bir savaş çıkar, sınırlar yeniden çizilir” cümlesi yer almış. Baş kısmı ne olursa olsun akil, bunlarla halkı terörize edemez, böyle bir yetki kimseye verilemez. Nitekim konuşmayı yaptığı üniversitenin Uluslararası İktisat Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Alagöz “Savaş kimle kim arasında çıkar, Türk-Kürt kardeştir. Kürt ile PKK’yı ayırın” diyerek tepki göstermiş.

………….

Bu cümleler ulusal basında böyle yer almıştı.

Durmuş abicim tekrar geçmiş olsun. Ama son saç modelin ve gözlüklerin ile gençleşmişsin.

CELAL EMİROĞLU LÜKS OTOMOBİLİNİ SIFIRLAMIŞ

Allah dostlarımıza bol bol versin. Yayın grubumuzun ekonomi danışmanı, yazar çizer abilerimizden Celal Emiroğlu’nun bilinmeyen bir otomobil tutkusu vardır. Celal abi geçtiğimiz hafta son model otomobilini yenilemiş ve sıfır gıcır gıcır süper lüks bembeyaz yeni bir otomobil almış. Allah kazadan beladan korusun diyoruz.

KARAPINAR’IN EN TEHLİKELİ İSMİ YİNE BAŞARIYA İMZA ATMIŞ

Bugün memleket meselelerini bir kenara bırakıp eşten, dosttan büyüklerimizden bahsediyoruz. Konuya da basından girdik o zaman yine basından bir dost ile noktalayalım. Karapınar basının en tehlikeli isimlerindendir Mithat Korkusuz. Bizim Mithat o mübarek babasının oğlu değildir(!) İşte bu ele avıca sığmayan meslektaşımız, Amatör Küme Süper Grup’ta şampiyon olan Karapınar Belediyespor’un da yöneticisi aynı zamanda genel kaptanıdır. Bu şampiyonluk ile bizim Mithat’ın son 5 yılda 3 şampiyonluğu olmuş. Kendisi çok mütevazıdir (!) “başarılı yönetimiz” diyor. Biliyorum ki kendisinden söz ettirecek. Ama eğriye eğri doğruya doğru. Mithat tehlikeli dedik ya… Anlayan anlamıştır zaten.

Bu şampiyonluk Karapınar halkına ve dostlarımıza hayırlı olsun.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İcraat konuştu mu kelimeler hiçbir şeydir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Resmi kurumlarımızda görevli personel sade vatandaşa kibar davrandığı zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları