Hacı Kaymak ve Vatan Caddesi Alt Geçitleri ile Meram Battı Çıktı

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 02:45
YAZI
A

Hacı Kaymak ve Vatan Caddesi Alt Geçitleri ile Meram Battı Çıktı

 

Geçtiğimiz hafta şehir merkezi olarak şükür bol yağmurlu bir hafta geçirdik. Bu yağışlar özellikle toprak için faydalı oluyordu. Rahmetin bir güzelliği ise çirkinlikleri, yanlışlıkları, yamuklukları gün yüzüne çıkartıyordu. Kaldırımlarda oynayan taşlar ile üstümüz başımız ıslanırken, yolardaki su birikintileri ne kadar teknik ve modern(!) olduğumuzu gözler önüne seriyordu.

Ama işte Sedat Ünal isimli duyarlı vatandaşımız da bizleri doğrularcasına Hacıkaymak bölgesinde üşenmeden çektiği fotoğrafları bizlerle paylaşıyor ve bakın ne diyordu;

“Sevgili Uğur abi,

Bu resimler hızlı tren alt geçitlerinin vahim halini gösteren Hacıkaymak olarak bilinen bölgedeki alt geçit. Yağmur yağdığında tavanlar su alıyor. İlk resimde tavana sonradan yapılan oluk. Vaktiniz olursa kendinizde bu alt geçitlerin rezilliğini bir görün. Bu alt geçitlerden ihtiyarların, eli poşetli olanların ya da çocuk arabası olanların geçmesi de çok zor. Her vatandaş elinde el kart olmadığı için kaplumbağa hızındaki asansörleri kullanamıyorlar. Ayrıca Kule Caddesi ile Malas Caddesini bağlayacak olan bölümde yıkılan dükkanların molozları yaklaşık bir aydır kaldırılmadı.

Tahir Akyürek buradaki alt geçit 75 günde bitecek diyor fakat molozlar bile 30 günde kaldırılmıyor. İlgilenirseniz sevinirim.”

hacikaymak.jpg 
…………..

Peki Vatan Caddesi alt geçidinin haline ne dersiniz.

Bunları da biz geçerken çekmiş ve bir gün belki kullanırız diye saklamıştık.

Okurumuzdan gelen yukarıdaki fotoğraflar ile bunları hatırladık ve okurumuzu desteklemek adına, ayrıca bin bir emek ve onca para ile yaptıklarımızın kısa geçmişinin son durumunu sizlere sunalım istedik.

Lütfen fotoğraflara dikkatlice bakın.

O zaman fazla lafa gerek kalmıyor.

vatan-caddesi.jpg
…………….

MERAM YENİ YOL

ALT GEÇİDİ

Biz yerli Konyalıların hep battı çıktı diyerek büyüdüğümüz Meram Yeni Yol Alt Geçidi’nde dün saat 10 sularında yine bizzat şahit olarak kendimin çektiği bir kareyi yine usanmadan sizlerle paylaşıyoruz.

Ne olur delinin bellediği gibi belledin demeyin ama bu otobüs şehir dışından gelen ve kültür-turizm turu yapan bir araç. Alt geçitten geçemedi. Araçtan indiler. Dakikalarca düşündüler ve muavinin kontrolünde milim milim ilerleyerek kazasız belasız geçişi tamamladılar.

Sizce bu görüntü bize yakışıyor muydu?

 

MERAM YENİ YOL
meram-yeni-yol.jpg

 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Çalınmış kumaş, devamlı kalmazmış insanda.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Seyir halindeki otomobilden çocuklarımızın elini kolunu kafasını araçtan çıkartmadığımız zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları