Artık bunları vatandaş görüyor

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 21:19
YAZI
A
 Bir kez daha siz değerli okurlarımıza, dostlarımıza sonsuz saygı sevgi ve teşekkürlerimi sunarak yazıma başlamak istiyorum. Hiç yüz yüze gelmediğimiz, oturup bir çay dahi içmediğimiz siz değerli okurlarımızdan öyle bilgiler, öyle fotoğraflar alıyorum ki sizlerin sayesinde biz de 365 gün yerel yazı yazıyoruz.

İşte bizde adı soyadı ve açık adresi olan bir okurumuz üşenmemiş gördüklerini önce fotoğraflamış ardından da düşüncelerini paylaşmış. Kendisinin ne iş yaptığını bilmiyoruz. Belki iş adamıdır, belki devlet memurudur belki de bir siyasi partimizin dahası iktidar partisinin çalışan isimlerindendir. Bu yüzden sadece Orhan Bey diyerek bu şehrini seven duyarlı aynı zamanda da sorun olarak gördüğü konulara çözüm dahi üreten değerli insanın objektifinden üç ayrı kare ve yorumu sizlerle paylaşıyoruz.

1.-resim.jpg

Bilinen adıyla Teksas otobüs durağı. Neredeyse tüm otobüslerin uğradığı bu durak son derece dar ve düzensiz, otobüs kuyruklarının ta ışıklar öncesinden başlayarak yolcuların oradan oraya koşturduğu bir durak. Yolcu bekleme yerleri son derece dar ve otobüslere ezilmemek içten bile değil. Yetkili olan bir kişi acaba bu duraklardaki yolcu ve otobüs yoğunluğunu izliyor mu ve sorun tespit edeliydiyse eğer ne gibi bir çözüm planlamaktalar?

Benim çözümüm bu durağın köşedeki Bankadan başlayarak arkadaki okul bahçesini bir miktar aslını bozmadan içeri almak ve köşede altı harabe halinde duran binayı ve hemen arkasındaki dershaneye kadar olan binaları acilen kamulaştırarak durak alanını genişletmek...

(Not: Tam karşı Alaaddin tarafında bir tabela var. Hela ve wc inşaatı 400 bilmem kaç bin lira Affedersiniz atalarımızın su dağıttığı depoyu tuvalete çevirip üstüne bir de 400 bilmem kaç bin lira para vererek yaptırıyormuşuz. Atalarımız su dağıtmış biz affedersiniz içine .....)

2.-resim.jpg 

Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Meram Eski Yol’a giden dubalarla bölünmüş yol. Sorumlu vatandaş bırakmış arabayı oraya yanından bir araba geçemez. Araçlar oraya kadar giriyor, bir kaç kornaya basıyor çıkan yürüyen olmayınca geri geri giderek geliş yönüne zorunlu girerek bu yolu aşıyor. Bu aracın orada bozulması haricinde o evde oturuyor ya da hemen girip çıkacak olsa bile vatandaşın yolunu kapatma hakkı var mıdır? Çok sorumlu hemşerilerimize soruyorum.

3.-resim.jpg

Cumartesi günü üniversitelerimizin birinde bu görüntüyü çektim. Burası bir üniversite, burada ilkokul çocukları değil liseyi bitirmiş artık sorumluluk sahibi olmuş gençler okuyor. O yepyeni yapılmış sıraları bizim bu üniversitede okuyan çocuklarımız ilkokul çocuklarının bile yapmadıkları şekilde karalamışlar. Yarın yine kendi oturmayacak herhalde ya da babasının uşağı var burada her gün o pisleyip birileri temizleyecek. Bu kadar sorumsuzluk olamaz. Bu gençlere üniversiteden önce utanmayı öğretmek lazım herhalde...

Uğur abicim başarılar diliyorum...”

…………

Orhan Bey size tekrar tekrar teşekkür ediyor ve en kısa zamanda tanışmak bir çay içmek hatta etli ekmek yemek için beklediğimizi buradan duyuruyoruz.  

YİNE HADİM AMA

Servet Büyük isimli okurumuza da teşekkür etmek istiyorum. Ve Servet Bey samimi bakışı ile belki de bir yerde bizi uyarıyor. Bakın Sayın Servet Büyük Bey hafta içerisinde yazdığımız Hadim ile ilgili bizi nasıl uyarıyor;

“Sayın Uğur Abi

İlk önce şunu belirteyim ki gazeteleri açtığımda ilk okuduğum Memleket Gazetesi, yazarlardan da siz ve bir iki kişi daha, yazınızda dile getirdiğiniz Hadim Temriye Pınarı’ndaki çamlar için Hadim Belediye Başkanı ve AK Parti ilçe başkanı 10 gün önce çamların kesilmesi diye bir şeyin olmayacağını söylediler. Sanırım Hadim’de önümüzdeki yıl yapılacak belediye başkanlığı seçimleri için yarışan adaylar kendilerini öne çıkarma yarışındalar. Selamlarımı ve hürmetlerimi sunar, Allah’tan size ve ailenize sağlıklı huzurlu uzun ömürler dilerim.”

……….

Son cümlenizdeki güzel duygu ve düşüncelerinize “hep birlikte inşallah amin” diyor ve saygılarımı sunuyorum.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kusurlu bir elmas, kusursuz bir çakıl taşına yeğdir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Şeker pazarına giden vatandaşlar otomobillerini ana yola park etmedikleri zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları