Tahir Başkan’ın elini ilk önce kim sıktı?

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 19.05.2024 21:58
YAZI
A
 Allah’a şükürler olsun bizim gazetecilik tempomuz hiç düşmüyor.

Elden ayaktan düşmedikçe, biz mesleği gönüllü olarak bırakmadıkça da inşallah düşmez.

Zaten tanıdık eş dost, sevenlerimiz bizim halimizi gördükçe “Senin işin iş değil. Allah kolaylık versin. Aman sen bu işi bırakma. Bıraktığın gün ölürsün” diyorlar.

Hafta sonunda işte böyle siyasetin, ekonominin, yerel ortamın, bilimin, ilimin tam göbeğindeydik. Sadece bir yerde yaşadıklarımızdan size kısa bir duyuru yapmak istiyorum.

Gazeteci arkadaşlarımızdan ve Star Gazetesi’nin Konya Temsilcisi Önder Çiftçi’nin nikâhına büyük patron Adem Alemdar,  mali patron İsmail Alemdar ile salona ilk gelenlerden idik.

Önce bir masaya niyetlendik görevliler “Burası protokol masası” dediler.

İkinci masaya yöneldik görevli genç “Abi burası da protokol” deyince bizim patron gencin ağzını açmasına fırsat vermeden yandaki üçüncü masaya oturuverdi.

Genç görevli tam “Abi burası da …” diyordu ki Adem Bey “Yeter biz de protokolüz” deyince genç tırstı ve gitti.

Arkamızdan salona giren AK Parti yönetim kurulundan tahminen 10 kişilik dostlar grubu bizim masaya oturmaya başladılar. Ama buradaki sandalyeler yetmeyince ikinci yuvarlak masa birleştirildi(!).

Derken yanımıza gelen büyüklerimiz ile üçüncü yuvarlak masa da birleştirilmiş oldu.

Peki bizim masada kimler vardı?

KOP Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu Hoca, Mehir Vakfı Genel Başkanı Mustafa Özdemir, siyasetçi, iş adamı Ahmet Elden, turizmci KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan yardımcısı Ali Dutak,AK Parti il yönetiminden Mehmet Akif Göksu, Tamer Yiğit, Azmi Kartal, Kamil Şentürk, Mehmet Önal, Serdar Küçük, İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İzi, Mehir Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri, Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Tuncay Karabulut; yan masada ise KTO Başkanı Selçuk Öztürk, MHP İl Başkan Vekili Hasan Özdemir, iş adamları Aslan Korkmaz, Şükrü Doğan…

İsimlerini hatırlayamadıklarımız ve buraya yazmayı unuttuğumuz dostlardan ise özür dilerim.

İşte tam muhabbet koyulaşıyordu ki Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Bey, Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay ve tahmin edersiniz ki bu iki başkanın ardında bir otobüs dolusu partili ve davetli salona giriverdiler.

Tahir Başkan’a tam protokol masası gösteriliyordu ki Başkan’ın gözü bizim masaya ilişti ve direkt olarak bizden tarafa doğru yöneldi.

Başkan’ın bize doğru yöneldiğini anlayan herkes ayağa kalkarken bir isim evet öyle bir isim vardı ki heyecanından elindeki cep telefonunda tweet yazmayı bırakıp sandalyeden öylesine fırlıyordu ki ben bu hız(!) karşısında şok olmuştum.

Düğün salonundan ayrıldıktan sonra bunun değerlendirmesini Ahmet Elden’e ait Bolu Mangal Park’ta yaptık.

Bizim gördüklerimizi iki başarılı siyasetçi ve iş adamı da görmüştü.

Üstüne üstlük bu canlı şahitler masada farklı açılarda oturmalarına rağmen onlarda bu görüntünün şokunda idiler.

Evet, Ahmet Elden ve Ali Dutak abiler yakın değil çok, çok yakın dostları dahası nerede ise mesai arkadaşları olan abileri Sayın Mustafa Özdemir’in Tahir Başkan’a bu yaklaşımını hâla çözemiyorlardı.

Bu düğün ile çok farklı derin siyasi yorumlar yapıldı. Bu ortama giderken yarım saatliğine gitmiştik. Ama düğün ve atmosferi bize tam 4 saate mâl olmuştu.

İSMAİL KÜÇÜKBAYRAK

MUTLULUĞU VE ACIYI

AYNI GÜN YAŞADI

Bugün siyaset çerçevesinde dolaştık durduk. Açık ve net bazı şeyleri yazamasak da lafı döndürüp durdurduk. Ama anlayanının bazı şeyleri anladığını sanıyorum.

O zaman izninizle hem siyasi hem de bizden bir isim ile ilgili iki haber verip yazımızı noktalayalım.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı İsmail Küçükbayrak hafta sonunda iki ayrı duygunu aynı anda yaşadı.

İsmail Bey, iki kız evladının ardından Babalar gününün arifesinde dünyaya gelen Eyüp Fatih ile en güzel mutluluklardan birisini yaşadı.

İsmail abimizin baba yarısı dediği amcası minik Eyüp Fatih’in dünyaya geldiğinin haberini İsmail abiden aldıktan tam yarım saat sonra, bu kez İsmail Bey amcanın vefat haberi ile yıkılıveriyordu.

Eyüp Fatih’e dünyaya hoş geldin derken, Küçükbayrak ailesini de kutluyoruz.

Ayrıca amcanın vefat haberi ile de başınız sağ olsun, merhumun mekanı cennet olsun diyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir adam yetiştirirsen bir kişi yetiştirmiş olursun, bir kadın yetiştirirsen bir aile yetiştirmiş olursun.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Trafik ışıklarında, araçlarımızı yayalar için ayrılmış bölüme geçirmediğimiz zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları