Türk Hava Yolları...

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 04:32
YAZI
A
 Türk Hava Yolları,

Dua alan kaynana,

Yol-İş ve bir yeni müdür

Bilmem hatırlar mısınız Ramazan Bayramı sonrası ne Konyalılığa ne de analığa yakışan kötü kaynanaörnekleri vermiştik. Aile bağları ve nesillerin geleceği adına kendini bu işe adayan bir bayan doktorumuz ve çalışma arkadaşları ile verdikleri uğraşta bu gönlü büyük insanları bile çileden çıkartan çirkin örnekleri bizde kendimizi kaybedip köşemize taşımıştık.

İşte bu doktor hanımdan bu kez içimizi ferahlatan bilgiler aldık. Bakın doktor hanım bizi nasıl rahatlatıyordu;

“Merhaba abi,

Ramazan bayramındaki kriz en az üç aile için tatlıya bağlandı. Size yazdığım 3 aile vakası yuvalarında. Çocuklar anneli babalı büyüyecek. En azından şimdilik, gelecek için elbette uğraşmak gerek. Özellikle hanımlar bu olaydan gereken dersi alıp aile ilişkilerini düzeltti. Bu kısım senin sevinmen için şimdi haber niteliğinde başka bir paylaşımım olacak. Ramazan bayramı sonrası olumlu kayınvalidelikleri de küstürmeyelim istedik ve bir televizyon kanalımızda “kayınvalide makamı” adlı bir program başlattık. Bunun sponsorluğunu da KADEM üstlendi. Gelin ve damadı ile iyi geçinen kayınvalideleri evinde ziyaret edip teşekkür ediyoruz. Ayrıca her çarşamba kayınvalidelerin sohbet ettiği bir paylaşım kurduk. Şimdilik yüz yüze ideal kayınvalide için nelere dikkat etmeliyiz şeklinde sohbeti yürütüyoruz. İleride bir blog dahilinde yapacağız inşallah.

Ayrıca sizin köşeden bir kayınvalideyi tebrik etmek istiyorum. İsmi değil davranışı önemli. Oğlu ve gelini hele hele torunu için kurtardığı yuvayı gördüm. İşittim ve gelinin ağzından dökülen dualar samimiydi. Oğlunun ekonomik krizi nedeniyle bozulmak üzere olan ailesini kendi el emeği ile kazandığını harcayarak gelini evine döndürdü. Gelinin duası “anne sen benim yuvamı dağılmaktan kurtardın, Rabbim sana cennette köşkler hazırlasın” biz de bu duaya fiili “amin” dedik.  Değerli Konyalılar gelin hep beraber kayınvalidelere yapışan önyargıyı, olumsuz etiketi olumluya çevirelim” …

……….

YOL-İŞ SENDİKASINDA

GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ OLMUŞ

Dostlarımız ve okurlarımız bilirler. Yol-İş Sendikası Başkanı Sayın Ahmet Çankaya hem hemşerim hem de abimizdir. Ama geç de olsa öğreniyoruz ki hafta sonunda sendika genel kurulunu yapmış. Ahmet abimiz başkanlık koltuğunu A takımından ve sağ kolu olan Mürsel Selbüz abimize bırakmış. Biz de hemAhmet abimize bu güne kadar ki mücadelesi için teşekkür ediyor hem de Mürsel Selbüz abimize başkanlığı hayırlı olsun diyoruz.

TÜRK HAVA YOLLARININ KONYA ANTİPATİSİ

Türk Hava Yolları’nın dün içinde Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in de olduğu uçak uçamadı! Uçak içerisindeki bizler ve çok sayıda yabancı uyruklu yolcu saatlerce koyun gibi bekleştik. Bize dedikleri valiz fazlası varmış. Valizin fazlalığını bilmiyorum ama Türk Hava Yolları Konya’da bir sıkıntının olduğu aşikar. Biz söylemekten utanıyoruz ama yetkililer ne yapıyor bilemiyoruz.

ŞEHİR YENİ VİZYONLU

BİR MÜDÜR DAHA KAZANMIŞ

Konya bürokrasisinde son dönemlerde ki hızlı gel-gitlerden dolayı bazı bürokratların tayin işlerini takip edemez olduk. Belki de yaşlanıyoruz.

Son duyumumuz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda kontrol Laboratuar Müdürlüğüne Recep Özgül isimli bir bürokratın tayin edilmiş. Gerçi Recep Bey makama oturalı beş altı ay olmuş ama biz bu haberi iki gün önce bir akşam sohbetinde öğrendik. Bu müdürlük ile ilgili olarak iki üç yıl önce birkaç yazı yazdığımı hatırladım. Çünkü buradaki bazı iddialar artık hukuka yansımıştı. Bizim AK Partili vekiller o günlerde ikiye bölünmüşler iş de taa Bakan’ın masasına kadar gitmişti. Biz bu işi taraf olmadan şehir adına kurdalayalım derken, baktık işin içinde başka langir langur işler var, unutuverdik dahası dünyamızdan atıverdik. Şimdi öğreniyoruz ki buraya genç ve dolu dolu bir müdür atanmış. Bize bu müdürü öyle bir övdüler öyle bir övdüler ki, bu kurum bizim kapsama alanımız dışında da olsa adamı sevdik, aldık, kabul ediverdik. Ama bir ara bu müdürü övenlerin birisi “Çok iyi adam ama Malatyalı deyivermez mi?” Ahaaaa. İşte o anda bizim film koptu. Bu partili abimiz hayatta benden daha Konya milliyetçisi olamaz. Zaten değil de.

Ama bu zıkkım siyaset milliyetçi olmayı milliyetçi, muhafazakar olmayanı muhafazakar, demokrat olmayı demokrat yapıyor yaaa ona yanıyorum.

Bakın AK Parti’nin bürokratlar üzerindeki politikası rotasyona dayanıyor. Burada direnmenin anlamı yok. Madem Konya milliyetçisiyiz, üstüne üstelik de AK Parti de politika yapıyorsunuz, o zamanbizim başarılı vizyonlu Konyalı bürokratlarını Ankara’ya İstanbul’a müdür yapınGenel Müdür yapın. Müsteşar müşavir yapın.

Bu noktada Malatyalı, Trabzonlu diye gelenlere de yalandan, kulp takmak için tek gözle bakmayalım. Çünkü şu anda şehirde öyle çalışkan ve adam gibi adam müdürler var ki onların nereli olduğu beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor. Çünkü Konya için adam gibi çalışıyorlar, dahası tek kelime ile tırmalıyorlar.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kadınlar bizim kusurlarımızı sever. Eğer yeterince kusurumuz varsa kalan her şeyi affedebilirler. Zekamızı bile...

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Karşımızdaki insanı kırarken, bir daha onunla yüz yüze gelebileceğimizi aklımızdan çıkarmadığımız zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları