Usta, Konya dosyasını açıyor

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 18.05.2024 07:59
YAZI
A
 Başbakan Erdoğan yarın Konya’da. Son yıllarda sürekli olarak altını çizerek bir şeyi haykırmaya çalıştık. Kimileri anladı kimileri bizi yalakalık ile itham etti. Biz yine de aynı yerdeyiz. Başbakan’ın Konya’ya her gelişi bu şehre 10 yılda yapılacakların 1 yılda yapılacak olması demektir.

Başbakan Erdoğan’ın iki günlük Konya programında yapacağı açılışlar, programlardan çok daha önemli bir çalışması olacak.

Başbakan yarın Konya’nın gerçek A protokolünü toplayacak ve Konya dosyasını açacak. Başbakan önce Konya’yı bizim ekipten dinleyecek. Kendisine ulaşan bilgileri bire bir gözlerine bakarak yanlarında diğer çalışma arkadaşları varken direk kendilerine soracak.

Veeee Konya için kanaatini oluşturacak.

Bu toplantı Konya’nın gelecek programını belirleyecek. Başbakan Konya’nın geleceğini bu toplantı sonrası belirleyecek. Kısaca bu toplantı bu şehrin geleceğini çizecek. Hayırlısı Allah’tan. Bizim yazabileceklerimizin sınırı buraya kadar. Gerisi dedikodu olur yanlış olur.

ULAŞIM ANKETİ İLE ÖZEL HAYATA GİRMEYİN

Bugünlerde yakalarında Büyükşehir’in resmi kartı kapınızı çalıp ulaşım anketi yapanlar oldu mu? Eğer olmadı ise bundan sonra lütfen dikkaaaat.

Son bir hafta içinde birkaç okurumuz aradı ve bu durumundan duydukları rahatsızlıkları kibarca dile getirdiler.

Taaki Perşembe akşamı Meram’dan bir hocamız arayıp ağzını bozuncaya kadar.

Bu hocamız çok sevdiğim saydığım bir din dersi öğretmenidir. Ama kimse alınmasın ve kusura bakmasın ama öyle sıradan bir din dersi öğretmeni değildir. Son derece adil ve mantıklıdır. Kolay kolayda dahası hiç de böyle sinirlendiğini görmemiştim.

Ama akşamın o dar vaktinde bizim hoca tek kelime ile ateş püskürüyordu;

“Uğur abi bu ne terbiyesizlik. Abi bu ne cüret. Şimdi kapımı üç kişi çaldı. Belediyeden geldiklerini ve anket yapacaklarını söylediler. Önce peki dedim. Sonra adamlar utanmadan bana “Eşinizin adı ne? “, “Evden kaçta çıkıyorsunuz?” gibi saçma sapan özel sorular sormaya başladılar.

Abi bu ne ulaşım anketi yaaa.

Adamlara da söyledim.

Kardeşim benim eşimin adından size ne?

Eğer yasal bir iş yapıyorlarsa Nüfus Müdürlüğü ile ortak çalışırlar ailede kim var adı ne oradan öğrenirler.

Yok efendim evden sabah kaçta çıkıyor muşum?

Size ne yaaa.

Bu adamlara söyledim. Ben Meram’da oturuyorum Selçuklu’da öğretmenim.

Siz bana sorsanıza okula neyle gidiyorsun? Kaç saatte gidiyorsun? Bisikletle gitme şansın var mı?  Ulaşımda nerelerde sıkıntı çekiyorsun…

Sen tutuyorsun eşinin adı ne, evden kaçta çıkıyorsun?

Böyle anket olmaz abi.

Bizim insanımızda saf. Belediyeden geliyoruz anket yapıyoruz dendi mi bütün kapılar açılıyor 4-5 sayfa özel sorularla aile muhabbeti yapılıyor.

Allah aşkına bunu bir dile getir.”

…………

Biz de nerede ise artık sadece sizden gelenleri yazabiliyoruz. Yorum bile yapamıyoruz.

İSTANBUL’UN ŞEB-İ ARUS’U ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN

Kültür Bakanlığı’nın sayesinde Türkiye Şeb-i Arus’u bizden iki gün önce dünya şehri İstanbul’dabugün kutluyor. Konya sessizliğini korumaya devam etsin bizden bir küçük hatırlatma daha. İstanbul’daki Şeb-i Arus törenlerinin biletleri 25 ile 225 liradan satışa çıkmıştı. Evet 15 bin bilet satılmış ve tükenmiş. Anlayabildiniz mi?

MEVLÜT KUNTOĞLU HOCAMIZI KUTLUYORUM

Konya Milli Eğitim Müdür Yardımcılarından Mevlüt Kuntoğlu Hocamız Mardin İl Milli Eğitim Müdürüolmuş. Kendisini ve Konya Milli Eğitim camiasını kutluyoruz. Mevlüt Hoca Mardin’de gururumuz olacaktır. Buna yürekten inanıyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Beden yalnızca şimdinin sıkıntılarını çeker. Zihin ise şimdininkiler yanında geçmiş ve geleceğin sıkıntılarını da çeker.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Büyüklüğü kelimelerle değil duruşumuzla gösterdiğimiz zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları