İhale firmalarının istekleri..

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 02:54
YAZI
A
 İhale firmalarının istekleri ve HT’de garip bir bilet meselesi

Her şeyden önce dünkü yazımıza duyarlılık gösteren siz değerli okurlarımıza, dostlarımıza, bizleri tanımayan sadece yazılarımızdan takip eden şehrin gönüllülerine ve hukuk adamlarına teşekkür ederim.

Eğer birileriyine kulağımızı bükmez ise inşallah bu işin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Bugünkü yazımızın ilk konusu yine şehrin insanlarından gelen ve dinlediğimiz kadarı ile de haklı bir istek.

İçişleri Bakanlığı bir genel yayınlamış. Bu genelgeye göre ihale firmaları ihaleye girerken savcılıktan iyi hal kağıdı almalarına gerek yok demiş. Ama buna rağmen firma sahipleri ya da yetkilileri genelgeye rağmen istenmediği halde yine de iyi hal kağıdı istiyorlarmış. Ancak yakın zamana kadar iyi hal kağıdı için firma yetkilileri ya da sahipleri nüfus cüzdanları göndererek iyi hal kağıtlarını alıyorlarmış. Şimdi bu işten önlenmiş ve bize aktarılanlara göre ihaleye girecek o firmadan kim varsa cümbül cemaat adliyeye taşınıyorlarmış. Bu işi yapan insanlarımız sadece İçişleri bakanlığının genelgesinin uygulanmasını istiyorlar ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyorlar.      

YHT’DE BİR BİLETİ İKİ KEZ SATABİLİR Mİ?

Şehrin iş ve sosyal isimlerinin başında gelen çok sevdiğim bir abim bakın başına gelen fıkra gibi bir olayı bizimle nasıl paylaşıyor;

“Uğur kardeşim merhaba

Konya’nın sorunları dolayısıyla ülkenin sorunlarına olan ilgini ve çözüme olan katkılarını yakından takdirle izliyorum. Pozitif gazetecilik adına yaptıklarının karşılığı yok. Bürokrasi ile mücadelen ise gerçekten sabır gerektiriyor.

Bende başımdan geçen ilginç bir bürokrasi olayını aktarmak isterim. Özellikle telefon açıp zamanını almak istemedim, yoğunluğunu biliyorum. Köşe yazında dile getirirsen sanırım bu anlamsız uygulamayı da düzeltirler.

Geçen hafta sanırım salı akşamı saat 18 için eşim ve kızım adına yüksek hızlı tren bileti aldım. Biletleri gişeden aldığımda trenin kalkmasına yaklaşık iki saat vardı fakat nasıl oldu bilemiyorum bir saat sonra biletleri kaybettiğimi anladım. Gişeye tekrar geldiğimde trenin kalkmasına çok az bir süre vardı biletleri kaybettiğimi biletleri isme yazılı olarak aldığımı tekrar biletleri bastırmanın mümkün olup olmadığını sorduğumda bana tekrar bilet almam gerektiğini biletleri bulduğumda para iadesi yapabileceklerini söylediler. Tartışmanın fayda sağlamayacağını ve çok az bir süre sonra trenin hareket edeceğini düşünerek istenileni yaptım yani ikinci kez tren bileti alarak eşim ile kızımı Ankara’ya yolcu ettim.

Şimdi;

Bir devlet kuruluşu olan YHT adeta korsan otobüs işletmelerine yakışan bir tavırla bir koltuğu iki kere aynı vatandaşa satabilir mi?

Buldukları çözüm adaletli ve mantıklı mı?

Sattıkları koltuğa ait bilet isme özel zaten bir başkası oturamaz.

Yapılması gereken kimlik kontrolü değil midir?

Devlet istediği kadar trenlerimizin hızını arttırsın, eğer işletme mantığı ve bürokratik hantallığı ortadan kaldırmadığı sürece çağı yakalayamaz.

Uğur kardeşim işte bunun gibi çağdışı uygulamalar bizler dile getirdikçe sizler kaleme aldıkça düzelecek ve ülkemizi olması gereken yere hep birlikte taşıyacağız.

Selam ve saygılarımla”…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Her şeyin cevabı bulunmuş. Sadece nasıl yaşamak gerektiğinin dışında.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Vatan caddesi trafiğine alternatif çözüm yolları bulduğumuz zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları