Memiş Kütükçü ve Uğur Kaleli

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 19.05.2024 13:43
YAZI
A
 Yepyeni güzel, sağlıklı, huzurlu ve güneşli bir haftayla izninizle şehrimizin güzel insanlarından söz ederek başlamak istiyoruz. 

Mâlum bu ay Konya’da seçimlerle geçecek. Bizde seçim demek genelde kavga gürültü, çelme, iftira, belden aşağı vurma gibi çirkinliklerle özdeşleşmiştir.

Ancak iki odamız şimdilik tüm çekişme ve heyecana rağmen örnek bir seçim sergiliyor. Bunlardan birisiSanayi Odası.

Sanayi Odası’nda en az üç ay önce Tahir Başkan’ın yüzde 99 değil yüzde 100 yeniden Başkan adayı dahi olmayacağını yazmıştık. İlerleyen süreçte Tahir Bey Başkan adayı bile olmadı ve şehrin ileri gelen oda, dernek, kuruluşlarının ittifakı ile yeni başkan olarak Memiş Kütükçü ortak aday olarak ilan edildi.

Memiş Kütükçü ismi ne yalan söyleyeyim o günlerde benim için bile gerçekten sürpriz oldu.

Neden?”derseniz, Memiş Bey yıllardan bu yana dahası Tahir Akyürek ile birlikte bizim, sizin yanikamuoyunun tanıdığı ya da tanımaya çalıştığı bir isim olarak karşımızda idi.

Çünkü Sayın Memiş Kütükçü, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilli idi.

Memiş Bey, Tahir Başkan ile yılardır yan yana omuz omuza olmasına rağmen, dahası kasadan icraataBaşkan’ın sırdaşı olmasına rağmen değil konuşmak, mecbur kalmadıkça fotoğraf karesine bile girmemeye çalışan mütevazı bir isimdi.

Yani görünen ama görünmemeye çalışanicraatın başvekili olmasına rağmen konuşmayan Memiş Kütükçü şimdi Oda Başkanı olarak gün yüzüne çıkıyordu.

Artık Memiş Bey kaçamayacak ve susamayacaktı.

Bence bu kendisi, ailesi ve çalışma arkadaşları için çok zor bir tercih idi.

Mütevazı idi ama iş sektöründeki başarısının sırrı ise akıllı, zeki olmasının yanı sıra hırsı, azmi ile hedeflerine planlı programlı çalışma ile yaklaşması “ne istediğini bilmesi ile” ve dünya markasıolmasıydı. 

Oysa günümüzün dünyadaki Vinç kralı Doğanhisar’da dünyaya gelen garip bir köylü çocuğu olarak parasız yatılı okumuştu.

Memiş Bey Gümüşhane Öğretmen Lisesi’ni bitirdikten sonra şehrimizde yeni açılan Mühendislik Mimarlık Akademisi’ni kazanarak öğretmenlikten çok farklı bir sektöre geçerek yüreğindeki girişimciliği netleştiriyordu. Üniversiteyi bitirdikten sonra işsiz kalan sonra ayakkabıcıda tezgâhtarlık yapan genç işsiz mühendis Memiş Kütükçü, Tümosan’da işe başladığı gün kendisi için bayram günü oluyordu. Daha sonra özel sektöre geçen Memiş Kütükçü bir süre sonra bir arkadaşı ile bugünkü dünya markasıHİDROKON’u kurarlar. Daha sonra ekonomik sıkıntılar nedeni ile arkadaşı ortaklıktan ayrılır ve Memiş Bey ekonomik darboğazda düzenli ve disiplinli çalışması ile bugünlere ulaşır.

Memiş Bey’in Meclis üyeliği ve Başkan vekilliği macerası ise listelerin verileceği gün sabah saat 6’daTahir Başkan’ın telefonu ile hatır için başlar.

Bu konuda inşallah önümüzdeki dönemlerde Sayın Memiş Kütükçü ile ilgili çok daha özel bilgileri paylaşırız.

Sandığa gitmeden kısa ve öz olarak şunu ifade edebiliriz ki yeni dönem Konya Sanayisi ve sanayicisi için yeni bir sıçrama fırsatı olabilir.   

UĞUR KALELİ İLE KAZANAN VE

KAYBEDENLERİ KUTLARIZ

Uğur Kaleli’nin Başkanı olduğu Ticaret Borsası’nda yeni dönem için seçimlerin ilk ayağı tamamlandı. Borsada seçimler dışarıdan bakıldığı zaman rahat gibi görünüyordu. Ama komiteler içerisinde inanılmaz bir mücadele ve bunun adı demokrasi ise son derece demokratik olgun bir seçim yaşanıyordu.

Öyle ki bazı komitelerde nerede ise beş altı haftadır çok büyük bir çekişme ve seçim çalışması vardı. Ama borsa üyelerinin olgunluğundan kamuoyuna hiç bir olumsuz yansıma olmadı. Borsada bin 200 üyenin 850’sini sandık başına gelerek oyunu kullandı. Seçimler sonunda 10 meslek komitesinden 29 asıl, 29 yedek üye meclise, 68 asil ve 68 yedek üye de meslek komitelerine seçildi.

Hani biz seçimlerde çok ciddi bir çalışma vardı dedik yaa. Cumartesi günü bunun en canlı örneği sandığa öyle bir yansıdı ki, 4 numaralı meslek komitesinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak sandığa girenGıyasettin Taşkın ile komitede rakibi Nazif Karabulut Bey’e eşit oy çıktı. 115’e 115. Bunun üzerine kura çekimi yapıldı ve şans yine Gıyasettin Taşkın’a güldü.

Şimdi borsanın yeni Yönetim Kurulu, Genel Kurul Delegeleri ve Disiplin Kurulu seçimleri ise 10 Mayıs’ta yapılacak.

Eğer sizleri sıkmaz isek meraklıları için komitelerin kazanan isimlerini son şekli ile şöyle bir dillendirelim.

M. Uğur Kaleli, Selçuk Öcal, Bayram Akan, Namık Köklüsoy, Fikret Deveci, Mustafa Küçükiplikçi,Çöğenler, Mustafa Eberder, Özçiftçi Tarım Ürünleri, Ahmet Yüksel, Yaşar Yıldız, Servet Kayısı, Yılet Et Ürünleri’nden Can Bey, Özkan Taşpınar, Halil Tohumculuk, Mehmet Büyükalim, Hüseyin Çevik, Adnan Hekimoğlu, Fatih Alaybey, Ali Tunahan Aygın, Ercan Gürbüz, Mustafa Topçu, Bahri Karapınar, Aslan Kardeş Tarım Ürünleri, Fındıkçılar Gıda Orman Ürünleri…

Kur’a ile belirlenen komitede ise Gıyasettin Taşkın, Hamit Demirbaz ve Ali Eser.

Biz bu vesile ile kazananları kutlarken, kaybedenleri ise onurlu ve olgun bir şekilde kaybettikleri için aynı şekilde yürekten kutluyoruz.

Çünkü kazansak da kaybetsek de, Borsa seçimleri bu şehirde demokratik bir yarışmanın ne kadar önemli olduğunu söyledi. “Tek liste” ile seçime girip sahte birlik ve beraberlik gösterilerinin sergilenmemesi gerektiğini, iki listenin öyle korkulacak öcü böcü bir çekişme olmadığını ispatladı.

Tekrar tebrikler Borsa, tekrar tekrar teşekkürler…   

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Meyve ekşi bile olsa, olmadıkça ona ham derler.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sınav günlerinde dün sabah olduğu gibi uygunsuz park işine köklü bir çözüm bulduğumuz zaman ADAM oluruz. 

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları