Karatay’da Kombassan dükkanları...

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 03:03
YAZI
A
 Karatay’da Kombassan dükkanları,Meram Belediyesi’nden yeni bir çalışma ve vatandaşın GAZNET beklentisi

Bugün izninizle üç ayrı konuya değinmek istiyorum. Öncelikle de Kombassan dükkânlarının bulunduğu bölge ile ilgili olarak bu bölge sakinlerinin sorununun acil çözüm beklediği kanaatindeyiz.

Bakın bir vatandaşımız hem fotoğrafını gönderiyor hem de ne diyor;

Kombasan  İş Merkezi’nde sanayiye hizmet etmekteyiz. Konya’nın kalkınmasına faydalı olmaktayız ancak ne yazık ki bulunduğumuz iş merkezlerinin sokakları kışın çamur içinde, yazın toz içindedir. Konya’da şehir merkezinde temizlik, asfaltı olmayan tek bölgedir Karatay. Belediyenin de yüz karasıdır. AK Partiye, Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın belediye başkanlığı dâhil hep oy vermekteyiz. Derdimizi başka partilere mi anlatalım? Karatay Belediyesi asfaltlama için katkı parası istemektedir ancak iş merkezi sahiplerinin çoğu Almancı olup kendilerine ulaşmak mümkün değildir.Katkı parasını vereceklerini de sanmıyorum. Katkı parasını vergisine koyarak almaları mümkündür. Sokakların durumunu gösteren durumunu gönderiyorum. Bize yardımcı olursanız minnettar kalırız.Kombasan iş merkezi sakinleri.”

kombassan-dukkânlarinin.jpg

HOCACİHAN MAHALLESİ’NDEN

BİR YENİ FERYAT

Hocacihan’dan Hanaybaşı Mahallesi Alemdar Caddesi şehit apartmanı sakinlerinden Fatih Bey adeta artık çaresiz kalmış. Fatih Bey, “Merhaba yazmadığım yer kalmadığı için size de yazmak dertleşmek istedim. Gaznet’e mayıs ayında abone olup paralarımızı tam yatırmamıza rağmen, Gaznet peşin para almasına rağmen apartmanımıza hala gaz gelmedi. Hat döşendi kutu bağlandı her şey hazır. Gaznet yetkilileri o kadar rahatlar ki her aradığımızda 1 hafta sonra diye diye 5 ay geçirdiler. 15 günlük bebeğimle kış zamanında resmen zulüm görüyorum” diyordu.

Biliyorum vatandaş bu halde, biz de yazmaktan bıktık uzandık ama bir sıkıntı hala mevcut.

MERAM BELEDİYESİ SOKAK

HAYVANLARI İÇİN YENİ BİR

ÇALIŞMA İÇERİSİNDE İMİŞ

Hani biz gazetecilerin iki de bir haberini yaptığımız çöp kutusu işi bile; bir cadde bir apartman önü ya da site için o kadar önemli o kadar tantanalı imiş ki biz dahi bilmiyormuşuz. Biz hep vatandaştan gelen tepkileri dile getiririz. Belediye yöneticilerimizin pek çoğu da bizim yazdıklarımıza vatandaşın sesine nedense hep karınlarından buğzederler. Aslında yetkililer bizleri bilgilendirseler biz de toplumu ona göre yönlendirir hatta gelen şikayetlere belediye adına cevap vermeye çalışırız. Geçtiğimiz hafta içerisindeMeram Temizlik İşleri Müdürü ve bu ekipten iki dost ziyaretimize gelmişlerdi. Meram’da temizliğin en başındaki insanlarının bir çöp bidonunun konulması için çektiklerini duyunca inanın çok üzüldüm. Demek ki bazen hizmetin götürülmesi bile bu kadar güç oluyormuş. Yine bu sohbette yeni bir şey daha öğrendik ve çok sevindik. Meram Belediyesi önümüzdeki günlerde tüm çöp bidonlarının yanına sokak hayvanları için özel kutular koyarak özellikle yiyecek atıklarının buralarda toplanmasına çalışacaklarmış.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Fikir ürününün raf ömrü muz kadardır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Rampalı Çarşı bölgesinde belirlenmiş bölgelere park etmeyi görev kabul ettiğimiz zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları