Meram’da tüten bacalar..

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 03:34
YAZI
A
 Meram’da tüten bacalar Ve alt geçitlere yaya geçidi

 

İki ayrı konu ile bu haftaya başlamak istiyoruz. Konularımızın biri Ankara’dan bir diğeri ise İstanbul destekli olacak.

Ankara’dan Konyalı şehre sevdalı bir okurumuzun duyarlılığını, şikayetini ve isteğini sizlerle paylaşarak yazımıza başlamak istiyoruz.

Ankara’dan bize elektronik posta ile ulaşan Konyalı bir bürokratımız bakın ne diyor;

“Sevgili Basın Duayeni Uğur Beyciğim;

Sizin Konya’nın sorunlarına nasıl eğildiğinizi bilmeyen yoktur. Her gün Konya dışında ikamet etmem sebebiyle ilk olarak internet ortamında sizin gazeteyi açar ve ilk olarak sizin köşenize bakar ve güne öyle başlarım.

Bir Konya fanatiği olarak şehre her bakışımda içim sızlıyor.

Şimdi buradan sizin aracılığınızla başta Sayın Meram Belediye Başkanına ve komşumuz olan Meşin ailesine seslenmek istiyorum.

Yıl 1974 Meram Yeni yol üzerinde ilk site Fazilet Sitesine taşındık. Çok mutlu ve huzurlu o güzel Meram’ımıza kavuştuk. Okulumuza gidip geliyor ve sitenin bahçesinde oynuyorduk. Şimdi tabi Konya dışındayım ama baba ocağı sevgili anneciğim sayesinde tütüyor. Kendisi de 80 yaşının üstüne geldi maşallah.

Bu site sakinleri de çoğu aynı emsaldir.

Gelelim size bu yazımın sebebine,

Geçenlerde ben yine annemi ziyaret etmek için geldiğim Konya’da ki evimizin penceresinden dışarıya baktım. Meşin ailesinin yeni yaptırdığı o küheylan binanın alt katı restaurant olmuş.

Bunun bacası her tütüşte evin içi köfte kokuları ile duman oluyor. O güzelim çevre duman altında kalıyor. Şimdi o meşhur çevre müdürlüğü hiç mi buraları denetlemez?.

Bizim Meram Belediyesi buraya bu ruhsatı nasıl verdi?

Bu esnada Meram Numune Hastanesi de son zamanları moda işleri olarak onun üstünden yer kiralamış ve bazı ünitelerini taşımış.

Şimdi buradan sizin vasıtanızla Meram Belediye Başkanımız Sayın Serdar Bey’e bu konuyu soruyorum

1-Bu binanın ruhsatı var mı? İnşaat halinde iken ruhsat bilgilerini bir türlü görmedik.

2-O güzelim çevreye iş yeri ruhsatı verirken hiç mi Meram’ın ve Meramlının durumu düşünülmedi?

3-Sayın meşin ailesine de (bildiğim kadarıyla mütedeyyin insanlar) komşuluk hakkımızı helal etmediğimizi haykırmak istiyorum.

4-Ayrıca Çevre İl Müdürüne de buradan ihbarda bulunuyorum. Bu işyerinin bacasını dumanının havayı nasıl kirlettiğini ve çevreyi nasıl rahatsız ettiğini bir inceletsin ve size de cevabı iletsin ki bizde sizlerin sayesinde bilgilenelim.

Lütfen bu bölgeye işyeri ruhsatı vermesin ki o yeşil Meram yeşil kalsın korunabilsin.

Uğur beyciğim.

Sizin belediye icraatlarını nasıl takip ettiğinizi biliyorum. Onun için size yazmayı uygun gördüm”.

İSTANBUL BOSTANCI ALT GEÇİDİNDEN

KONYA’YA YAYA KALDIRIMI ÖRNEKLERİ

Okurlarımızdan, dostlarımızdan bize inanan güvenen insanlarımızdan Allah bir değil bin kere razı olsun. Biz ilk günden bugüne bize inanan güvenen insanlarımızın sayesinde gazetecilik yapmaya çalışarak bugünlere geldik.

Hani son olarak ana kızın alt geçitte feci şekilde can vermesinin ardından yaptığımız haberlere yorumlara, bizleri İstanbul’lardan takip eden bir okurumuz yardımcı olabilmek amacıyla aşağıda ki fotoğrafları göndermiş.

Üşenmeden, yorulmadan Konya için kalkıp bu fotoğrafları çeken, bizlere gönderen okurumuza sonsuz saygı ve selamlarımızı sınarken İstanbul Bostancı alt geçidinde ki yaya kaldırımından iki fotoğraf karesini sizlerle paylaşıyor ve yetkililere de sizlerin aracılığı ile iletiyoruz.   

img_1152.jpg

img_1167.jpg

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yaşamamı babama borçluyum. İyi yaşamamı ise öğretmenime.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Aldığımız randevulara sadık kaldığımız zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları