Konya’nın büyüğü kim?

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 18.05.2024 19:38
YAZI
A
 Bir abimizle sohbet ediyorduk. Ben hala şehrin bazı önemli eksik projeleri olduğunu kendimce anlatmaya çalışırken, misafirimiz olan abimiz de ısrarla geçmişe göre çok daha iyi olduğumuzu bana tek tek anlatıyordu. Abimiz 30 yıla yakındır bu şehirde her türlü hayır hasenat işlerinde bire bir olan, ticaret yapan, çocuk yaşlarda milli görüşe çırak olarak girip bir dönem milletvekilli adaylığına kadar yükselmiş birisiydi.

Kısaca şehrin dününü ve bugününü, ticaretinden özel hayatına kadar bilen sayılı kara kutularındandı.

Beni çok negatif görmüş olacak ki “Peki Uğur abi bugün Konya’nın sahibi kim? Büyüğü kim? Başımıza bir iş gelecek olsa kime gideceğiz?” diye soruverdi.

Ben şöyle bir düşündüm. Allah var ya aklıma kimse gelmeyince “Abi yatıp kalkıp Cenab-ı Allah’ıma dua edeceksin “Başıma kötü bir şey gelmesin” diye. Sonra tırnağın varsa başını kaşıyacaksın” deyince, abimiz tekrarladı “Bu da ne demek? Yani Tahir Beye, Hüseyin Üzülmez’e veya bir başka birine müracaat etmeyecek miyiz? Mesela düne kadar Ali abi (Ali Güneri) vardı. O elini eteğini çekti. Şimdi böyle biri yok mu? diyorsun” deyince ben tekrarladım “Siz partinin içinde iken de Ali abiyi hep eleştirdiniz. Bak şimdi kendi kendine Ali abiye alternatif bir isim vermemi istiyorsun. Abi şu anda bir Ali Güneri yok. Ama eğer benim bilmediğim bir başka isim varsa, bir başka Ali abi varsa söyle biz de bilelim” deyince, abimiz “bir sigara daha içebilir miyim?” diye sordu ve başladı dumanlamaya.

Bu konuya şimdilik nokta koyuyorum. Ama sizin bildiği, tanıdığı bir Konya büyüğü var ise ne olur bize yazında biz de öğrenelim.

DOKTOR YÜKSEL BEY’İN STADYUM GÖRÜŞÜ

Artık sıkı okurlarımızdan olduğuna kanaat getirdiğimiz doktorumuz bakın Yeni Stadyum projesi ile ilgili ne düşünüyor. Yüksel Bey’e yüzde yüz katıldığımı ifade ederek şimdi kendisinin görüşlerine yer veriyoruz;

“Uğur Bey;

İnternette dolaşırken Memleket Gazetesi nin ''Akyürek ten Müjdeler'' haberine takıldım. Başkanımız İstanbul da gazetecilere açıklamalarda bulunmuş. Yeni stadın UEFA standartlarına uygun yapılacağı açıklamasında bulunmuş. Aklıma hepimizin bildiği bir güzel şarkı geldi: ''Neyleyim köşkü, neyleyim sarayı, içinde salınan yar olmayınca.''  

İstediğiniz kadar büyük statlar yapın ne olacak, o stada oynayacak süper ligde bir takımımız olmadıktan sonra  ne önemi var. UEFA takımları gelip Konya’da maç mı yapacak? Belki federasyon senede bir kaç maçı Konya'ya verebilir. Başka, ayda 2 kez kullanılacak bir yatırım. Tabii lig tatilini de hesaba katalım. Yani yılda 20-25 gün kullanılacak dev bir stat. Kısaca şu andaki stadımızda bu işi fazlasıyla görürdü.

Konya ilk Büyükşehirlerden biridir. Yani gece çıkarılan yasayla Büyükşehir olan iller, Konya’nın bir Meram-Karatay-Selçuklu nüfusu etmez. Süper Lig deki takımların şehirlerinde bizim şuandaki stadımız kadar bile tesisleri yok. Ama takımları Süper Ligde top oynuyor. Belediye öncelikle Konyaspor nasıl Süper Lige nasıl çıkarabilirim? diye düşünmeli. Yıllar önce de her ile hava alanı yapma mantığı vardı. Daha sonra bu hava alanları bitti ama buralara hiç uçak inmedi ve çürümeye terk edildi. Şimdi ise her şehre ismi Arena ile başlayan dev stat yapma modası var.

Selçuklu Belediyesi kongre merkezi yaptı ve yapmakta. Acaba burada parti kongresi dışında kaç tane uluslararası kongre yapıldı sormak lazım.

Bana kalırsa, devleti yönetenler yatırımlar yapmadan önce onun faydalanılabilirliğine, rantabıllığına bakmalı.

Yoksa memleketin parası sokağa atılmış olur. 50-55 kişilik sınıfları olan okular var kentte. Kısa vade değil uzun vadede geri dönüşümü olacak eğitime yatırım yapılmalı.

UĞUR TÜTÜNEKER,

KONYA’YA GELMEDEN

Konyaspor’umuzun yeni teknik direktörü şehre gelmeden ismi üzerine farklı görüşler gelmeye başladı. İşte çocukluk yıllarından buyana dostluğumuzu bozmadan sürdürdüğümüz Okan kardeşim, Uğur Tütüneker ismi internet sitelerine düşünce bize ne yazıyordu; 

“Teknik direktör seçimi yanlışşş..

Şehir olarak futbol kültürümüz zayıf...! Profesyonel idareci bu şehirde yetişmiyor!

42 bin kişilik stat yapımı da boşu boşuna milletin parasının heba olmasın ama kim dinler!

Stat yapacaksınız ama o stada ruh vereceksiniz. O stat her Konya maçında inleyecek potansiyel için tribüne seyirci çekmek için yatırım yapacaksınız. En popüler, en kaliteli yukarılara takımı sürükleyecek teknik heyet ve futbolcu transferi için yatırım yapılacak! Uğur Tütüneker’i getirmeniz hiçbir şey ifade etmiyor, bir şey vermeyecek.

Onun yerine 3/1 ücrete Haldun Üstel’i getirseniz takıma ruh verir mantalite ile top oynatır. Konya çocuğu ve Haldun Hoca’nın da önünü açardınız. Çok teknik direktörden daha bilgili adam gibi adam.  Bırakıp kaçıp gitmez! Bu yazılanları anladığınız an profesyonel idareci oldunuz demektir. Saygılar.”

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Her etki bir ters yönde ve eşit bir tepki doğurur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Trafik magandalığını eğitim ile aşmaya çalıştığımız zaman ADAM oluruz 

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları