İnci döşemiyorsunuz..

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 02:56
YAZI
A
 “İnci döşemiyorsunuz, yağmur suyu taşı döşüyorsunuz”

Şükürler olsun hafta sonuna huzurlu, mutlu ve sağlıklı girmenin hazırlığını yaparken işitiyoruz ki şehrin belli kesimlerindeki vatandaşlar toz toprak ve özellikle de bir türlü bitmek bilmeyen belediye çalışmalarından muzdarip.

Hafta içerisinde kendisini güzelce tanıtan ismini ve çalışma yerini bildiren bayan doktorumuz öylesine içten, öylesine samimi derdini anlattı ki, farkında olmadan doktor hanımın bütün dediklerini kelime kelime not almışız.

Doktor hanımı dinlerken oldukça titiz ve temiz bir bayan olduğuna kanaat getirdik. Ama doktor hanımın ardından özellikle Melikşah Mahallesi Evliya Çelebi Caddesi’nden arka arkaya gelen iki telefon ile burada sıkıntının fazla uzadığına kanaat getirdik.

Doktor hanım, belediyenin yaptığı çalışmaların yerinde ve olması gereken çalışmalar olabileceğini ifade ederken, bu çalışmaların bir caddenin yağmur suyu kanalının döşenmesinin iki ayda bitirilemediğinden dert yanıyordu. Bize söyledikleri ise aynen, “Uğur Bey zannedersiniz ki yola inci döşeniyor. İki aydır kapımızı penceremizi açamaz durumdayız. Her taraf toz duman. Bir de Havzan Etliekmek’in orası var. Şelale Siteleri’nin orası, sanki inci tanesi döşüyorlar. Aylardır aynı şey…” bunlar idi.

Doktor hanımdan sonra bu bir türlü bitirilemeyen yerlerden dolayı bizi arayan okurlarımızın notlarına baktım.

Demirkıran Tesisleri’nin oradaki yol çalışmasından şikayet var.

Hazreti Mevlana Türbesi’nin bulunduğu bölgedeki çalışmalardan dertliler var.

Ama bizi arayan insanların hepsi makul konuşuyorlardı.

Özetle de “Elbette yapılması gerekenler varsa yapılacaktır. Bu hizmetlerin bizim için olduğunu biliyoruz. Ama tek sıkıntı girilen yoldan caddeden iki ay, üç ay çıkılamamasıdır” deniliyordu.  

BAYAN SÜRÜCÜ GÖZÜ İLE BİZİM TRAFİK    

Selma Hanım şehrin trafik meselesine bakın hangi çerçeveden bakıyor;

“Merhaba Uğur,

Konya'da trafik sorunu bence erkeklerden kaynaklanıyor:)) Durun hemen kızmayın. Neden diye sorarsanız söyleyeyim. Konya'da yaşayan ve eşinin dırdırından sıkılan çoğu erkek hanımına bir araba almış. Garibim "ben neymişim, eşim araba aldı" diyen yollara düşmüş. Bayan olmama ve araba kullanabilmeme rağmen Konya trafiğine girmemek için kullanmıyorum. Ve her sabah araba kullanan bayanlara değil, onlara arabayı alana selam yolluyorum. Sözlerim herkese değil ama çok kişiye.

Saygılarımla…”

Biz de Selma Hanıma, yüzde yüz değil yüzde bin beş yüz katıldığımızı açık yüreklilikle ifade ediyoruz. 

GENİŞLEYEN KALDIRIMLAR

DARALAN YOLLAR TEŞHİSİ

İşte bizim ve Konya’mızın geniş bir kesiminin çok yakından tanıdığı Mehmet Özdibi dostumuz bakın aynı sıkıntıya bakın ne diyor;

"Kaleminize sağlık Uğur kardeşim. Konya’nın yol-sinyalizasyon-kaldırım-yaya geçidi gibi meseleleri kime emanet bilemiyorum ama, işin içine ediyorlar. Caddeler, kaldırımlar, kavşaklar, sinyalizasyon tümüyle trafiği kilitlemeye yönelik düzenleniyor. Yollar ısrarla daraltılıyor.100 metre araçları yeni bir lambada bekletmek ne anlama geliyor?

Genişleyen kaldırımlar, daraltılan ve etrafı kazıklarla süslenen yollar neyin çözümü? Aracılığınızla şehrin kanserleşmeye başlayan problemlerini dile getirmek isterim...

Gerisi vicdanlara havale.... Saygılar..."

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Zenginlik deniz suyu gibidir. İçtikçe susatır.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Karnımızdan konuşma alışkanlığından kurtulduğumuz zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları