Feshane notları

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 18.05.2024 00:53
YAZI
A
 Kısaca KONSİAD dediğimiz ama açılımında merkezi İstanbul’da bulunan Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin ilk kez düzenlemiş olduğu ‘KONEXPO İki Başkent Buluşuyor" organizasyonu Eyüp Feshane’de yapıldı.

Gazetemizin kuruluş yıldönümüne rast gelmesi münasebeti ile bizim patron Sayın Adem Alemdar ve şahsen bendeniz buraya çok gitmek istememize rağmen, dahası özel davetli olmamıza rağmen Konya’dan ayrılamadık.

İstanbul’dan gelen yarım yamalak(!) haber ve fotoğrafları ise siz değerli okurlarımıza en iyi şekilde sunmaya çalıştık.

Ancak haber ajansları ve buraya katılan kurumlardan bize servis edilen haber metinleri ve fotoğraflar itiraf etmeliyimki bu çok güzel organizasyonla bağdaşmayacak şekilde, dahası ters orantılı bir şekilde berbat idi.

Biz tatmin olmadık ki sizleri memnun edebilelim.

Ama bu güzel proje bir ilk idi ve işin burasına gözlerimizi kapatıp genel bir değerlendirme yaptığımız zaman Konya adına çok güzel bir çalışma yapılmış oldu. Bu vesile ile bu işe ön ayak olan KONSİAD ile bu organizasyonu bizzat destekleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ve TORKU Şeker’e, Konya adına teşekkür ederiz.

Biz bugün bu güzel organizasyonun biraz perde arkasına değinmek istiyoruz.

Program öncesi tanıtımda yer alan “KONEXPO Feshane etkinliklerinde Konya’ya özgü stantlar, etli ekmeklerinden, birbirinden leziz yemekleri, tarihi Konya etli pilavından tadabilirsiniz” denmişti.

Bunu yazanlar ya da yazdıranla bugünkü, Konya’dan bir haberdar idiler.

En basitinden bu sloganlara veya tanıtım için cazibe tadı şeklinde sunulan cümlelerin bir tanesinde“Türkiye’nin ilk enerji üssü Konya” veya “Ülkemizin ilk enerji tarlaları artık Konya’da”diyebilselerdi.

Konya’mızın hala etli pilavda kalmadığını görmüş olabilirlerdi.

Çünkü siyasilerimizin, bürokratlarımızın ve de bu işin lokomotifi Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan’ın son iki yıldan bu yana Karapınar’ın Türkiye’de bir ilk olacak olan enerji üssünün resmileşmesi için verdiği mücadeleye bir damla katkı sağlamış olurduk.     

Burada iğneyi kendimize de batırabiliriz. Konya basını olarak bile Karapınar çölünün, “çöl şeytanı”olarak esprisini yaptığımız Karapınarlıların önümüzdeki on yıl içerisinde nerelerden nereye gelebileceğini tasavvur dahi edemiyorum.

Mesela İstanbul’u bir tv programında izlerken Sayın Recep Konuk iki cümle etti. Yani mikrofona topu topu bir dakika konuştu ve “Feshane’de bugün pekmezi yoğurdu değil Konya’nın ekonomik gücünü görmekten dolayı mutluyuz” dedi.

Evet bizi yönetenlerden bir ricam olacak. Çünkü onlar ne derse biz de kamuoyuna onların dediğini aktarıyoruz. Konya için artık etli ekmek, pilav dönemi çoktan bitmiştir. Konya bilimden enerjiye bir kent olmaya çalışmaktadır.

Ama ne yazıkki büyüklerimiz bunu ifade edebilmekte bile geç kalmaktadırlar.

Feshane’nin en başarılı kurumlarından birisi Selçuklu Belediyesi imiş. Minik kuşların verdiği bilgiler ışığında Başkan Uğur İbrahim Altay’ın çabalarını bizler de gururla dinledik.

Bir büyük teşekkür de Selçuk Üniversitesi’ne. Çünkü bu büyük organizasyonda Konya’yı sadece Selçuk Üniversitesi temsil etmiş. Hem de başta Sayın Rektör Prof. Hakkı Gökbel Hoca olmak üzere 35 kişilik bir otobüs dolusu akademisyen ve bilim adamı ile. Selçuk Üniversitesi mesela bir stant açmış ve göz hekimi Araştırma Görevlisi Onur Gülseren, etkinlik süresince yüzlerce kişiye göz muayenesi yapmış. Burası polikliniğe dönüşmüş. Bu çok akıllı ve stratejik bir yöntem olarak İstanbulluların zihnine kazınmış.Hakkı Hoca yine çok akıllı bir adım atmış. Diğer yandan Selçuk İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi dünyada bir ilki başararak yaptırdığı dünyanın en küçük isimliğini burada tanıtarak fuarın ilgi odağı olmuş. Bu anahtarlık aslında Başbakan Erdoğan’a verilecekmiş. Başbakan gelmeyince bu anahtarlık Sayın Başbakan’a ulaştırılmak isteğiyle Tahir Akyürek’e verilmiş. Yine Selçuk BESYO’dan Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yalçın Kaya da üniversitenin bir başka standında hipnoz sunumlarıyla katılımcıları şaşırtmış. Su altı araştırmaları konusunda Türkiye’de tek olan Selçuk Üniversitesi, dalgıç mankenleriyle de bir başka ilgi odağı olmuş.

Yazı için yer ayrılan sütunda yerimiz bitiyor. Fuarın yine hiçbir yerde görülmemiş ve haber servisi yapılmamış fotoğraf karelerini inşallah Çarşamba günkü UĞUR BÖCEĞİ gazetemizde görebilirsiniz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Patates bile bazı insanlardan daha onurludur. Çünkü en azından kızarmayı biliyor.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İki yüzlülükten değil 12 yüzlülükten kurtulduğumuz zaman ADAM oluruz 

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları